ACT2Nourish                                                                                                                                                                                              Oude Liersebaan 62       

0484 126 506                                                                                                                                                                                                    2800 Mechelen

                                                                                                                  selah@act2nourish.com                                                                                                                                                                             

De nieuwe voedingshoek staat letterlijk op zijn kop

September 19, 2017

De nieuwe voedingshoek staat letterlijk op zijn kop maar het is een duidelijk model voor het brede publiek. 

Het doelstelling is om elke Vlaming bewust maken en motiveren om evenwichtiger te eten.

Het model houdt ook rekening met onze actuele eetgewoonten en met aspecten van duurzaamheid.

Gerangschikt volgens hun effect op onze gezondheid: hoe hoger in de driehoek je voedingsmiddel staat, hoe belangrijker het is. Het grootste gezondheidsvoordeel haal je dus uit de donkergroene zone met plantaardige voeding: groenten, fruit, volle granen, peulvruchten en in kleinere hoeveelheden ook noten en plantaardige olie. Vul ze matig aan met dierlijke producten zoals vis, yoghurt en melk, kaas, gevogelte en eieren. Je

 

hoeft ze niet te schrappen, maar kleine porties volstaan. Daarom is deze groep lichtgroen. Hoewel ze nog nuttige voedingsstoffen kunnen bevatten, heeft alles in de oranje zone mogelijk een ongunstig effect op je lichaam. Daarom is het belangrijk niet te veel rood vlees of boter te eten.

Tenslotte raadt de voedingsdriehoek aan om erg bewerkte of 'ultrabewerkte' voeding zoveel mogelijk te vermijden. Deze bevinden zich in de rode bol buiten de voedingsdriehoek en kunnen zowel van plantaardige als dierlijke oorsprong zijn.

 

Aanbevolen hoeveelheden worden in deze driehoek niet meer vermeld. Deze zijn afhankelijk van diverse factoren zoals leeftijd, geslacht, lichamelijke activiteit, ...

 

Voor gepersonaliseerd voedingsadvies is het aangeraden om professionele begeleiding te raadplegen. Een gepersonaliseerd voedingsplan rekening houdend met je levensstijl en verhoogd je kansen op succes.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief